Έκκληση προς τους Ευρωπαίους ηγέτες να διευθετήσουν την προσφυγική κρίση απηύθυνε ο ηθοποιός Ντάνιελ Κρεγκ, γνωστός και ως… Τζέιμς Μποντ.

«Μια τραγωδία διαδραματίζεται. Εναπόκειται στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να ενεργήσουν προκειμένου να διευθετήσουν την κατάσταση» δήλωσε ο ηθοποιός, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην τελευταία ταινία του Τζέιμς Μποντ, το Spectre, ο διάσημος κατάσκοπος παραβιάζει τα σύνορα ανεμπόδιστα, παρά το γεγονός ότι τον παρακολουθούν οι μυστικές υπηρεσίες.

Στην πραγματικότητα ωστόσο, η είσοδος στη Βρετανία χωρίς νόμιμα έγγραφα έχει καταστεί ολοένα και δυσκολότερη και χιλιάδες πρόσφυγες συνωστίζονται κοντά στο λιμάνι του Καλαί, διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να διαπλεύσουν τη Μάγχη. Μάλιστα, τουλάχιστον 15 εξ αυτών έχουν χάσει την ζωή τους από τον Ιούνιο.

«Ένας κατάσκοπος του κινηματογράφου δεν θα διευθετήσει το ζήτημα» σχολίασε ο Ντάνιελ Κρεγκ και πρόσθεσε ότι «οι πρόσφυγες δε σκέφτονται τον Τζέιμς Μποντ όταν δίνουν μάχη για να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο με τις οικογένειές τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης