Η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USSS) ενισχύει την καμπάνια του Donald Trump με $ 1.6 εκατομμύρια προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα των πρακτόρων του επιτελείου του. Αυτό φαίνεται και από τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής που δείχνουν ότι η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ κατέβαλε προς ενίσχυση της εκστρατείας Trump περίπου $ 1.6 εκατομμύρια για να καλύψει το κόστος των πτήσεων των πρακτόρων του, σε ένα αεροπλάνο που ανήκει σε μια από τις εταιρείες του! 

Στην Αμερική πάντως θεωρείται συνήθης πρακτική για τον οργανισμό, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την προστασία προεδρικών υποψηφίων, καθώς και προέδρων και άλλων ομοσπονδιακών αξιωματούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πραγματικότητα, η Μυστική Υπηρεσία έχει επιστρέψει και για την εκστρατεία της Κλίντον, ένα ποσό της τάξεως των 2.600.000 $ μέχρι στιγμής, σε αυτό τον κύκλο των προεδρικών εκλογών, όπως αναφέρει η έκθεση.

Η διαφορά με το Trump όμως, είναι ότι μία από τις εταιρείες του, η TAG Air Inc, κατέχει το αεροπλάνο και η κυβέρνηση ουσιαστικά πληρώνει επιπλέον χρήματα χωρίς λόγο.

Αντίθετα η εκστρατεία της πρώην πρώτης κυρίας των Η.Π.Α. ως επί το πλείστον, έχει ναυλώσει αεροσκάφη από μια ιδιωτική εταιρεία που ονομάζεται Fliteways.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι φορολογούμενοι έχουν στην πραγματικότητα επιβαρυνθεί από τα ταξίδια των πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας» είπε ο Brett Kappel (στο παρελθόν υπηρέτησε ως γενικός σύμβουλος για μια προεδρική εκστρατεία), δικηγόρος του γραφείου Akerman LLP μιας νομικής εταιρείας με έδρα το Μαϊάμι, στη Φλόριντα.

«Είναι απλώς άλλο ένα παράδειγμα του πόσο έχει βοηθηθεί η εκστρατεία του Trump. Έχει λάβει ένα άνευ προηγουμένου μεγάλο ποσό που πέρασε σε ιδιωτική του επιχείρηση και ιδιόκτητες εγκαταστάσεις» προσέθεσε.

H εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ,  από την πλευρά της, Ελπίδα Χικς απήντησε στο CNBC μέσω e-mail τονίζοντας ότι: «Όλα έγιναν όπως προβλέπετο από το FEC», αναφερόμενη στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

H ουσία βέβαια είναι ότι ο οργανισμός πληρώνει για να ταξιδεύουν όλα τα μέλη των προεδρικών υποψηφίων, αλλά στην περίπτωση του Τραμπ, τα χρήματα πήγαν και σε μία από τις εταιρείες του.

Επιμέλεια: Φάνης Επιτροπάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης