Με ανάρτησή του στο twitter ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόνατλ Τραμπ ενημερώνει ότι προτίθεται να μπλοκάρει το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό το οποίο προβλέπει και κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την αγορά και χρήση των αντιαεροπορικών πυραύλων μακρού βεληνεκούς S-400.

Όπως αναφέρει θεωρεί ότι ο μεγάλος κερδισμένος από αυτό το νομοσχέδιο θα είναι η Κίνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Στις 11 Δεκεμβρίου, η Γερουσία στις ΗΠΑ υπερψήφισε το νομοσχέδιο για τις αμυντικές δαπάνες του 2021 με προϋπολογισμό 740 δισεκατομμύρια δολάρια το οποίο περιλαμβάνει επίσης την απόσυρση 12.000 στρατιωτών από τη Γερμανία και προβλέπει περαιτέρω πωλήσεις όπλων στην Ουκρανία, καθώς και απαγόρευση της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-ΗΠΑ.

Μετά την έγκριση από τη Γερουσία, ο Τραμπ έχει 10 ημέρες περιθώριο για να αποφασίσει αν θα υπογράψει το νομοσχέδιο ή θα το απορρίψει. .Με την προαναγγελθείσα απόρριψή του το νομοσχέδιο θα επιστρέψει στη Βουλή από όπου προέρχεται. 

Το βέτο, ωστόσο, μπορεί να ανατραπεί από τα δύο τρίτα των ψήφων τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία. Αν συμβεί αυτό, το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος των ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης