Ο ισχυρός τυφώνας Μαν Γι κατευθύνεται σήμερα στην Ιαπωνία και η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποιήσεις για καταρρακτώδεις βροχές, πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους, καθώς η καταιγίδα αναμένεται να σαρώσει τη Δευτέρα την περιοχή της Φουκουσίμα.

Ο τυφώνας Μαν Γι, ο 18ος της εποχής των τυφώνων στη Ασία, βρισκόταν το μεσημέρι της Κυριακής (τοπική ώρα) στα νερά του Ειρηνικού Ωκεανού στη νότια Ιαπωνία, προκαλώντας ριπές ανέμου με ταχύτητα 126 χλμ. την ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει το πρωί της Δευτέρας τη νότια πλευρά του Χονσού, του μεγαλύτερου νησιού της Ιαπωνίας, και να περάσει από τη νομαρχία Σιζουόκα γύρω στις 09.00 τοπική ώρα (03.00 ώρα Ελλάδος).

Προβλέπεται πως θα ακολουθήσει ευθεία πορεία προς το Τόκιο και στη συνέχεια θα διασχίσει τη βορειοανατολική χώρα, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας της Φουκουσίμα, όπου βρίσκεται ο κατεστραμμένος πυρηνικός σταθμός από τον σεισμό και το επακόλουθο τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011, ο οποίος σταθμός παραμένει ιδιαίτερα ευάλωτος στα καιρικά φαινόμενα.

Προτού καν φτάσει στο αρχιπέλαγος ο τυφώνας έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους στη νότια και ανατολική Ιαπωνία, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν σοβαρές ζημιές. Οι Αρχές, ωστόσο, εκδίδουν συνεχώς προειδοποιήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιαπωνία προς το παρόν δεν έχει πληγεί άμεσα από τους φετινούς τυφώνες. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις όμως προκάλεσαν πολλές ζημιές τον Αύγουστο στις δυτικές επαρχίες, ενώ οι ανατολικές βίωσαν μια πρωτοφανή ξηρασία, που οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 350 ηλικιωμένων ανθρώπων και ενέτεινε τις ανησυχίες για τα αποθέματα πόσιμου νερού, κυρίως στο Τόκιο.

Πηγή: Κέρδος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης