Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι εικόνες, τις οποίες κατέγραψε κάμερα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού και δείχνουν τον τυφώνα Φανφόν, την ώρα που πλήττει την Ιαπωνία. Το video έχει ημερομηνία 9 Οκτωβρίου.

Χάρτης με την πορεία του τυφώνα ΦανφόνΤο πέρασμα του «σούπερ» τυφώνα Φανφόν δοκίμασε τις αντοχές του κρατικού μηχανισμού στη «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου», με τη νήσο Οκινάουα (όπου βρίσκεται και μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βάση) να πλήττεται περισσότερο. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κρατικό κανάλι της χώρας NHK, πάνω από 56 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ένας παραμένει αγνοούμενος. Την ίδια στιγμή, περίπου 240.000 άλλοι έλαβαν οδηγίες ή εντολές να απομακρυνθούν από τις εστίες τους σε επτά περιφέρειες της Ιαπωνίας. Εκατοντάδες πτήσεις εσωτερικού ακυρώθηκαν, δρομολόγια τρένων ματαιώθηκαν, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν στην κυκλοφορία πεζών και οδηγών οχημάτων λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων και ισχυρών ανέμων (κατά τόπους 175 χλμ./ώρα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν πως ο συγκεκριμένος τυφώνας ήταν ο ισχυρότερος που έπληξε ποτέ τον πλανήτη Γη, με δεύτερο μεγαλύτερο τον Χαϊγιάν, ο οποίος προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στις Φιλιππίνες το 2013. Την καταστροφική δύναμη του τυφώνα Φανφόν είχε καταγράψει με τη φωτογραφική του μηχανή και ο αστροναύτης της NASA, Reid Wiseman (Ριντ Γουάιζμαν), ανεβάζοντας σχετική φωτογραφία στο Twitter.

To tweet του αστροναύτη Reid Wiseman

«Έχω δει πολλά πράγματα από εδώ πάνω, αλλά ποτέ κάτι παρόμοιο» ήταν το σχόλιο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Διαβάστε επίσης:
O τυφώνας «Sandy» από το διάστημα‏, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012, 11:40

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης