Στη Φλόριντα φτάνει ο τυφώνας Dorian, θέτοντας σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού τις Αρχές. 

Δείτε LIVE εικόνα από την πορεία του τυφώνα Dorian:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω του τυφώνα που ενισχύθηκε την Κυριακή και βρίσκεται πλέον στην κατηγορία 5, η Φλόριντα, η Τζόρτζια, η Νότια και Βόρεια Καρολίνα έχουν κηρυχθεί ήδη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ένα οκτάχρονο αγόρι νεκρό – Αγνοείται η αδελφή του

Ένα αγόρι 8 ετών από τα νησιά Αμπάκο έχασε τη ζωή του κατά το πέρασμα του ισχυρού τυφώνα Dorian που πλήττει τις τελευταίες ώρες τις Μπαχάμες.

Την είδηση γνωστοποίησε μιλώντας στα ΜΜΕ η γιαγιά του παιδιού, η οποία επεσήμανε πως ενημερώθηκε από την κόρη της, ενώ δήλωσε πως παράλληλα αγνοείται η αδελφή του αγοριού. 

 Αεροπλάνο πέταξε μέσα στο «μάτι» του τυφώνα 

Ένα εντυπωσιακό βίντεο δείχνει την πτήση αεροσκάφους της NOAA Aircraft Operations Center, μέσα από το «μάτι» του τυφώνα.

Στην αρχή του βίντεο η πτήση φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά, όταν όμως το αεροσκάφος πλησιάζει προς το «μάτι» του τυφώνα, ξεκινούν οι αναταράξεις.

 

​Το «μάτι» του τυφώνα αποτελεί μια σχετικά μικρή περιοχή στο κέντρο του φαινομένου, όπου οι άνεμοι είναι σχεδόν ανύπαρκτοι και επικρατεί σχετική ηρεμία. Αλλά για να φτάσουν εκεί, οι πιλότοι πρέπει να πετάξουν μέσα από τους καταστρεπτικούς ανέμους ενός τυφώνα, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΝΟΑΑ για τον Dorian, έχει τώρα ταχύτητες περίπου 175 μιλίων την ώρα, με ριπές άνω των 200 μιλίων την ώρα.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα έχει ήδη διατάξει την εκκένωση των παράκτιων περιοχών, ενώ ο τυφώνας την Κυριακή έπληξε τις Μπαχάμες.

Η εντολή εκκένωσης έχει δοθεί για όλες τις παράκτιες περιοχές της Φλόριντα, εκτός από δύο που βρίσκονται στα νότια.

Ακυρώσεις πτήσεων και ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Το διεθνές αεροδρόμιο του Palm Beach County, όπως ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση, θα διακόψει τη λειτουργία του από τη Δευτέρα. Παράλληλα, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ορλάντο της Μελβούρνης, όπως έγινε γνωστό, δεν θα κλείσει όπως είχε προγραμματιστεί προηγουμένως, αλλά θα εκτιμηθεί η κατάσταση για τις πτήσεις που είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν. 

Το λιμάνι Canaveral διέκοψε την εμπορική του κίνηση από το Σάββατο και το λιμάνι του Μαϊάμι έκλεισε για όλη την κυκλοφορία πλοίων από την Κυριακή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης