Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Αβντουλάχ Χότι και ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα μεταβούν την Κυριακή στις Βρυξέλλες για να επαναλάβουν τον διάλογο ανάμεσα στην Πρίστινα και το Βελιγράδι υπό την αιγίδα του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος αυτού του τελευταίου.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του διαλόγου που από τον Νοέμβριο του 2018 διευκολύνεται από την Ε.Ε. Θα διεξαχθεί δύο ημέρες μετά τη σύνοδο κορυφής με το ίδιο θέμα που οργανώνεται μέσω τηλεδιάσκεψης από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι συνεχίζουμε τον διάλογο την Κυριακή, μετά τη συνάντηση της Παρασκευής», υπογράμμισε ο Πέτερ Στάνο, εκπρόσωπος των υπηρεσιών εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. «Είναι συμπληρωματικά γεγονότα».

Ο ειδικός απεσταλμένος της Ε.Ε. Μίροσλαβ Λάιτσακ θα συμμετάσχει επίσης στις δύο συναντήσεις στο πλευρό του ύπατου εκπροσώπου της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοσέπ Μπορέλ.

«Η συνάντηση αυτή θα σημάνει την επανάληψη των συνομιλιών και της εργασίας για μια συνολική και νομικά υποχρεωτική συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο, που να αφορά όλα τα εκκρεμή ζητήματα», εξήγησε ο Στάνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης