Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Παράταση του lockdown στη Γερμανία έως τις αρχές Φεβρουαρίου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021, 16:02
Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Παράταση του lockdown στη Γερμανία έως τις αρχές Φεβρουαρίου

Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, ζήτησε να παραταθεί το lockdown στη Γερμανία έως τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ δεν αποκλείει κι άλλη παράταση.

«Ακόμα απέχουμε από τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Γι' αυτό θα ήταν συνετό να είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες και να τους πούμε πως θα χρησιμοποιήσουμε τις τέσσερις εβδομάδες τις οποίες προβλέπει ο νόμος για την προστασία από τις λοιμώξεις. Η περίοδος των τεσσάρων εβδομάδων υπολογιζόμενη από τις 5 Ιανουαρίου θα λήξει την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα τελειώσει τότε» δήλωσε ο Μοντγκόμερι σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Rheinische Post».

Ο Μοντγκόμερι υπερασπίστηκε επίσης την πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγγελία των εμβολίων. «Θεωρώ τις αντιγνωμίες γύρω από το θέμα των εμβολίων μια (απλή) πολιτική-κοινοβουλευτική αψιμαχία. Κανείς δεν ήξερε (εξάλλου) ποιο εμβόλιο θα εγκριθεί πρώτο (ώστε να το παραγγείλει)».

Οι κατηγορίες είναι μια «φτηνή προσπάθεια να αντληθεί “πολιτικό μέλι” από την έλλειψη εμβολίων. Αυτό δεν βοηθάει κανέναν. Παρεμπιπτόντως, για πολύ καιρό διαφαινόταν ότι η εταιρεία Astrazeneca ήταν εκείνη η οποία θα προηγηθεί» τόνισε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου.

Πηγή: Rheinische Post

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021, 16:06