Αντιδράσεις προκάλεσε η συμμετοχή του Αλβανού προέδρου Ιλίρ Μέτα και της συζύγου του σε πάρτι γενεθλίων γνωστού κωμικού σε μπαρ χωριού κοντά στα Τίρανα, αψηφώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

Οι εικόνες που δείχνουν τη σύζυγο του Ιλίρ Μέτα και επικεφαλής κόμματος της αντιπολίτευσης, Μόνικα Κριεμάδι, να σέρνει τον χορό, με κανέναν από τους παρισταμένους στο πάρτι γενεθλίων του 35χρονου κωμικού Μπες Καλάκου να τηρεί τις σχετικές αποστάσεις ή να φορά μάσκα, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου στην Αλβανία πυροδοτώντας σωρεία αρνητικών σχολίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία των Τιράνων επέβαλε χρηματικά πρόστιμα στους 30 καλεσμένους, οι οποίοι ήταν συγγενείς και φίλοι του Καλάκου, αλλά και στο προεδρικό ζεύγος της χώρας, στον ηθοποιό, καθώς και στον ιδιοκτήτη του μπαρ F.U στο χωριό Λάκνας για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, που απαγορεύουν τις συναθροίσεις με περισσότερα από δέκα άτομα. Παράλληλα αποπέμφθηκαν από τα καθήκοντά τους έξι αστυνομικοί, για ελλιπή επιτήρηση των μέτρων, αφού γνώριζαν για το πάρτι, αλλά δεν εμπόδισαν τη διοργάνωσή του.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της Αλβανίας έκανε λόγο για πολιτικά υποκινούμενη κίνηση εναντίον του, καθώς επίκεινται την άνοιξη βουλευτικές εκλογές στη χώρα, ενώ απείλησε τους αστυνομικούς: «Με κάλεσαν στο πάρτι γενεθλίων, οι αποστάσεις που τηρήθηκαν ήταν υποδειγματικές, τα εστιατόρια είναι ανοιxτά. Οι αστυνομικοί αυτοί μπορεί να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά να γνωρίζουν, αν επηρεαστεί η ψηφοφορία, δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνος ο πρόεδρος αν καταλήξουν στα πόδια του λαού»…

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης