Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραμένει θετικός στην Covid-19 σήμερα αλλά συνεχίζει να αισθάνεται καλά, ανακοίνωσε ο προσωπικός του γιατρός σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Το τεστ αντιγόνου του προέδρου, ο οποίος είναι 79 ετών, «παραμένει χωρίς έκπληξη θετικό σήμερα το πρωί», γράφει ο Δρ Κέβιν Ο’ Κόνορ, για τον οποίο μια εκ νέου θετικότητα στον SARS-CoV-2 μπορεί να παρατηρηθεί στα άτομα που έχει χορηγηθεί θεραπεία με το Paxlovid, το χάπι κατά της Covid της Pfizer.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρόεδρος συνεχίζει να αισθάνεται καλά. Συνεχίζει να τηρεί τα αυστηρά μέτρα της απομόνωσης», ανέφερε ο Κέβιν Ο’ Κόνορ.

Ο Μπάιντεν, ο πιο γηραιός πρόεδρος που έχει εκλεγεί ποτέ στις ΗΠΑ, είχε διαγνωστεί με Covid-19 στις 21 Ιουλίου και είχε πολύ ελαφρά συμπτώματα. Βγήκε από την απομόνωση την Τετάρτη, μετά τα αρνητικά του τεστ.

Ωστόσο το τεστ αντιγόνου βγήκε εκ νέου θετικό το Σάββατο, μια εξέλιξη που τον έκανε να επιστρέψει στην απομόνωση στον Λευκό Οίκο. Μια επανάληψη της θεραπείας δεν κρίθηκε ότι θα είναι χρήσιμη, σύμφωνα με τον γιατρό του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος, πλήρως εμβολιασμένος και έχοντας κάνει δύο αναμνηστικές δόσεις, “συνεχίζει να χειρίζεται τις υποθέσεις του αμερικανικού λαού από την κατοικία”, στον Λευκό Οίκο, σημείωσε ο Δρ Ο΄Κόνορ.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν χρειάστηκε να ακυρώσει ορισμένα ταξίδια και εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για να γιορτάσει τις πρόσφατες νομοθετικές νίκες και να βοηθήσει στην ενίσχυση της φθίνουσας δημοτικότητάς του στις δημοσκοπήσεις.

Το Paxlovid είναι αντιιική θεραπεία που δρα μειώνοντας την ικανότητα του ιού να πολλαπλασιάζεται, επιβραδύνοντας έτσι την εξέλιξη της νόσου. Πρέπει να λαμβάνεται τις πρώτες ημέρες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων για να είναι αποτελεσματικό. Συνιστάται στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα άτομα που κινδυνεύουν να αναπτύξουν σοβαρή μορφή της νόσου, κατηγορία στην οποία εμπίπτει ο Αμερικανός πρόεδρος λόγω ηλικίας.

Μικρό αλλά σημαντικό ποσοστό των ατόμων που λαμβάνουν το Paxlovid θα έχουν μια υποτροπή ή θα δουν τα επίπεδα του ιού στον οργανισμό τους να ανακάμπτουν, κάτι που συμβαίνει ημέρες μετά τη λήξη της πενθήμερης θεραπείας, όπως έχουν δείξει μελέτες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης