Ο Ρώσος πρόεδρος Βαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα απαντήσει σ’ αυτό που χαρακτήρισε «εκκαθαρίσεις» στο πολιτικό πεδίο, μία ημέρα αφού ουκρανικό δικαστήριο έθεσε σε κατ’ οίκον περιορισμό γνωστό φιλορώσο πολιτικό. Παράλληλα επέκρινε την Δύση ότι υποστηρίζει αυτές τις εκκαθαρίσεις, υποστηρίζοντας ότι θέλουν να μετατρέψουν την Ουκρανία σε αντίποδα της Ρωσίας.

«Κατά τα φαινόμενα, και αυτό είναι πολύ λυπηρό, την Ουκρανία αργά αλλά σταθερά την μετατρέπουν σε κάποιον αντίποδα της Ρωσίας, σε κάποια Αντιρωσία, σε κάποιο πεδίο από το έδαφος του οποίου διαρκώς και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα περιμένουμε ειδήσεις που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή από την άποψη της διασφάλισης της ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος κατά την έναρξη της έκτακτης σύσκεψης που είχε με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Δύση υποστηρίζει τις «εκκαθαρίσεις» που άρχισαν στην Ουκρανία στο πολιτικό πεδίο.

«Αυτή τη στιγμή, όπως είναι γνωστό, εκεί πραγματοποιούνται προφανείς εκκαθαρίσεις του πολιτικού πεδίου. Απαγορεύονται εθνικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης. Και δεν τρέχει τίποτα, οι δυτικοί μας εταίροι δεν αντιδρούν καθόλου σ’ αυτό, για να μη πούμε ότι υποστηρίζουν παρόμοιες αποφάσεις» δήλωσε ο Πούτιν.

Το ουκρανικό δικαστήριο έθεσε χθες με απόφαση του τον Βίκτορ Μεντβετσούκ, ο οποίος προωθεί πιο στενές σχέσεις με την Μόσχα και ανάφερε ότι ο Πούτιν είναι ο νονός της κόρης του, σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς κατηγορείται ως ύποπτος για εσχάτη προδοσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης