Ο Πούτιν ελπίζει στην επιτυχή συνεργασία της Ρωσίας με την AstraZeneca για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, 16:10
Ο Πούτιν ελπίζει στην επιτυχή συνεργασία της Ρωσίας με την AstraZeneca για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ελπίζει στην επιτυχή συνεργασία μεταξύ των ρωσικών παρασκευαστών του εμβολίου κατά του κορωνοϊού με την εταιρεία AstraZeneca. Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με αφορμή την υπογραφή μνημονίου προθέσεων στον τομέα της προστασίας από την Covid-19, μεταξύ του επιστημονικού Κέντρου Γκαμαλέι, του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund- RDIF) και των εταιρειών R-Pfarm και AstraZeneca.

«Σας συγχαίρω και εκφράζω την ελπίδα ότι η συνεργασία θα είναι επιτυχής», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στη χρήση του ρωσικού εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας στην Ιαπωνία, όταν πριν από πολλά χρόνια η κυβέρνηση αυτής της χώρας είχε, όπως είπε, εκφράσει αμφιβολίες για τη σκοπιμότητα της χρήσης του εμβολίου και την αποτελεσματικότητά του. «Τότε οι πολίτες της Ιαπωνίας έπεισαν την ηγεσία της και το εμβόλιο χρησιμοποιήθηκε αποτελεσματικά σε πολλές χώρες του κόσμου, φέρνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η συνεργασία των Ρώσων επιστημόνων με την AstraZeneca θα προσφέρει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί μια τομή στη συνεργασία όχι μόνο στο θέμα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού αλλά και στον τομέα μιας σειράς ζωτικής σημασίας σημαντικών φαρμάκων.

Τέλος, εξήρε την επενδυτική δραστηριότητα της AstraZeneca, η οποία δραστηριοποιείται όπως είπε αρκετά χρόνια στη ρωσική αγορά, καθώς υλοποιεί επιτυχώς διάφορα επενδυτικά προγράμματα και χρηματοδοτεί κοινές έρευνες και την κατάρτιση στελεχών.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020, 16:10