Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξήρε την Πέμπτη τον ηγέτη της Τσετσενίας Ραμζάν Καντίροφ και τις υπηρεσίες ασφαλείας της υποστηριζόμενης από το Κρεμλίνο κυβέρνησής του για τον «επαγγελματισμό» που επέδειξαν όταν αντιμετώπισαν μια επίθεση Τσετσένων ανταρτών. Στην επίθεση, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, έχασαν τη ζωή τους δέκα αστυνομικοί και δέκα φερόμενοι ως αντάρτες.

«Οι εγκληματίες, ως συνήθως… πυροβολούσαν πισώπλατα», ανέφερε ο Πούτιν απευθυνόμενος στον Καντίροφ στη Μόσχα, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.

«Δεν επιτέθηκαν στις ειδικές δυνάμεις σας, οι οποίες μάχονται κατά της τρομοκρατίας. Επιτέθηκαν σε στελέχη της τροχαίας, ανθρώπους καθήκον των οποίων είναι να ελέγχουν την κίνηση στους δρόμους και να εγγυώνται την ομαλή λειτουργία των συγκοινωνιών. Σε αυτούς επιτέθηκαν», πρόσθεσε ο Πούτιν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ρωσική Εθνική Επιτροπή Αντιμετώπισης της Τρομοκρατίας ανακοίνωσε ότι 28 στελέχη των δυνάμεων της τάξης τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών που σημειώθηκαν στην καρδιά της πρωτεύουσας Γκρόζνι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης