Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ανακοίνωσε σήμερα τη σύσταση μιας ανεξάρτητης επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τον χειρισμό εκ μέρους του της πανδημίας του Covid-19 και την απάντηση που δόθηκε από τις κυβερνήσεις.

Η πρώην πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Έλεν Κλαρκ και η πρώην πρόεδρος της Λιβερίας Έλεν Τζόνσον Σίρλιφ συμφώνησαν να ηγηθούν της επιτροπής και να επιλέξουν τα μέλη της, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Π.Ο.Υ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς στη διάρκεια συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης των αντιπροσώπων των 194 κρατών μελών του Π.Ο.Υ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τέντρος επισήμανε πως τα κράτη μέλη του Π.Ο.Υ. είχαν ζητήσει ομόφωνα τον Μάιο να αξιολογηθεί η παγκόσμια απάντηση στην πανδημία. Ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ. προειδοποίησε επίσης εναντίον των «διαιρέσεων» της διεθνούς κοινότητας που «δίνουν το πλεονέκτημα» στον κορωνοϊό, δύο ημέρες μετά την επίσημη επιβεβαίωση από τις ΗΠΑ ότι αποσύρονται από τον οργανισμό.

«Οι διαιρέσεις ανάμεσά μας δίνουν το πλεονέκτημα στον ιό» και «δεν θα μπορέσουμε να νικήσουμε την πανδημία, αν είμαστε διαιρεμένοι», υπογράμμισε ο Τέντρος απευθυνόμενος στους διπλωμάτες των κρατών μελών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης