Με κάθε επισημότητα οι μεγάλες πρωτεύουσες υποδέχθηκαν το 2017. Οι εικόνες στους εορτασμούς, ορισμένων από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της υφηλίου ήταν μοναδικές με το βλέμμα όλων να στρέφεται στον ουρανό και τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.

Η μία μετά την άλλη οι πρωτεύουσες του κόσμου υποδέχθηκαν το 2017 με πυροτεχνήματα, ευχές και ελπίδα για το μέλλονΗ Αθήνα υποδέχτηκε τον νέο χρόνο με μια λαμπρή τελετή στο Θησείο, με φόντο την Ακρόπολη. Η Σμαράγδα Καρύδη και ο Θοδωρής Αθερίδης παρουσίασαν το εορταστικό πρόγραμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κάλεσαν στη σκηνή τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη για να μετρήσουν μαζί αντίστροφα και να καλωσορίσουν το νέο έτος.

Όταν έφταστε το 2017, πυροτεχνήματα φώτισαν τον αθηναϊκό ουρανό και έκαναν τη νύχτα μέρα.

Δείτε εικόνες: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


 
Από τις πρώτες χώρες που υποδέχτηκαν τη νέα χρονιά ήταν η Νέα Ζηλανδία, η οποία το έπραξε με κάθε επισημότητα και τα απαραίτητα πυροτεχνήματα.

Τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό πάνω από το λιμάνι του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, καθώς η πόλη υποδέχτηκε το 2017, ενώ περίπου 1,5 εκατομμύρια τουρίστες παρακολούθησαν το φαντασμαγορικό θέαμα.

Μαγικό ήταν το υπερθέαμα στο Λονδίνο. Μόλις το Big Ben σήμανε μεσάνυχτα, πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε από νωρίς γύρω από το London Eye απόλαυσε το 10λεπτο σόου πυροτεχνημάτων που έβαψε πολύχρωμα τα νερά του Τάμεσι.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου στο μήνυμά του είπε ότι δεν πρέπει να επιτρέψει κανείς στους τρομοκράτες να διαταράξουν τους εορτασμούς για την έλευση της νέας χρονιάς.

Δείτε την άφιξη του 2017 στο Λονδίνο:

Τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας δεν χάλασαν το παραδοσιακό πάρτι της Πρωτοχρονιάς στη λεωφόρο μεταξύ της Πύλης του Βραδεμβούργου και της Στήλης της Νίκης στο Βερολίνο. Χιλιάδες άνθρωποι, ντόπιοι και τουρίστες, πλημμύρισαν τη μήκους δύο χιλιομέτρων λεωφόρο και παρακολούθησαν το θέαμα των πυροτεχνημάτων.

Πυροτεχνήματα στο Βερολίνο

Ανάλογο το σκηνικό και στο Άμστερνταμ, ενθουσιασμός, γιορτινή διάθεση και πυροτεχνήματα για την έλευση του 2017 σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρτι στον κόσμο.

Η Αίγυπτος υποδέχτηκε τα πρώτα λεπτά του νέου έτους με ένα σόου πυροτεχνημάτων στις πυραμίδες της Γκίζας.

Το Ντουμπάι καλωσόρισε το νέο έτος με μια εντυπωσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων, έχοντας στο επίκεντρο τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα

Το 2017, υποδέχτηκε μια ώρα αργότερα η Ιαπωνία. Το κέντρο της πρωτεύουσας είχε πλημμυρίσει από νωρίς με κόσμο που βρέθηκε στο Τόκιο για να παρακολουθήσει τους λαμπερούς εορτασμούς της νέας χρονιάς.

Με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα έγινε η υποδοχή του 2017 στο Χονγκ Κονγκ, καλλιεργώντας ένα θετικό κλίμα αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά.

Ακριβώς στις 19.00 (ώρα Ελλάδος) η Ταϊλάνδη πήρε τη σκυτάλη του εορτασμού για το 2017, με τον ουρανό της πρωτεύουσας Μπανγκόκ να φωτίζεται από τα πυροτεχνήματα.

Στη Νέα Υόρκη αναπτύχθηκαν περίπου 7.000 αστυνομικοί και δεκάδες απορριμματοφόρα οχήματα τοποθετήθηκαν σε «στρατηγικά» σημεία για να εμποδίσουν οποιοδήποτε όχημα να πέσει πάνω στο πλήθος. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι παρακολούθησαν την παραδοσιακή «κάθοδο της σφαίρας» στην Times Square.

Πρωτοχρονιά στο Παρίσι

Έλαμψε ο ουρανός στη Μόσχα

Η στιγμή που το 2017 φτάνει στο Ρίο

Βίντεο-Φωτογραφίες: Παναγιώτης Σαγκούρης
Eurokinissi (Στέλιος Μισίνας)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης