Ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση για επιπλέον 35 δισ. δολάρια για τον Π.Ο.Υ.

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020, 15:33
Ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση για επιπλέον 35 δισ. δολάρια για τον Π.Ο.Υ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση για επιπλέον 35 δισεκ. δολάρια, από τα οποία τα 15 δισ. χρειάζονται μέσα στους τρεις επόμενους μήνες, για τη χρηματοδότηση του προγράμματος «ACT-Accelerator» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), το οποίο υποστηρίζει εμβόλια, θεραπείες και διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19.

Μέχρι στιγμής οι χώρες έχουν συνεισφέρει περίπου 3 δισ. δολάρια, δήλωσε σήμερα ο Γκουτέρες σε διαδικτυακή εκδήλωση, χαρακτηρίζοντας το ποσό αυτό «αρχική χρηματοδότηση».

«Ωστόσο χρειαζόμαστε τώρα άλλα 35 δισ. δολάρια για να περάσουμε από το αρχικό στάδιο στην κλιμάκωση και στην επίτευξη αποτελέσματος» δήλωσε. «Υπάρχει επείγουσα ανάγκη γι' αυτά τα ποσά. Χωρίς μια χρηματοδότηση 15 δισ. δολαρίων μέσα στους τρεις ερχόμενους μήνες, αρχίζοντας αμέσως, θα χάσουμε το παράθυρο της ευκαιρίας».

Ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ. Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, μιλώντας στην ίδια διαδικτυακή εκδήλωση, κάλεσε επίσης τις χώρες να συνεισφέρουν πόρους ώστε να επιταχυνθεί η παραγωγή προϊόντων που μπορούν να βοηθήσουν να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα «ACT-Accelerator» του Π.Ο.Υ., ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας υπογράμμισε πως «χρειαζόμαστε να αυξήσουμε γρήγορα τις δυνατότητες για κλινικές δοκιμές, παρασκευή, αδειοδότηση και κανονιστική ρύθμιση ώστε αυτά τα προϊόντα να μπορέσουν να φτάσουν στους ανθρώπους και να αρχίσουν να σώζουν ζωές».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020, 15:55