Ο Ντράγκι θα συναντήσει την πρωθυπουργό της Φινλανδίας την Τετάρτη στη Ρώμη
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022, 18:44
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι πρόκειται να συναντηθεί με την Φινλανδή πρωθυπουργό, Σάνα Μάριν, την ερχόμενη Τετάρτη στη Ρώμη.
Όπως έγινε γνωστό, στην ατζέντα της συνάντησης, κύρια θέση θα έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία, η αλλαγή της ευρύτερης κατάστασης στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την ασφάλεια, η ανάγκη να περιοριστεί η ενεργειακή εξάρτηση από τη Μόσχα, η προοπτική ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ η οποία θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μηνός.
Η Φινλανδή πρωθυπουργός, στο σύντομο αυτό ταξίδι της στη Ρώμη, θα έχει συνάντηση και με δυο Ιταλούς πρώην πρωθυπουργούς: τον σημερινό πρόεδρο των Πέντε Αστέρων Τζουζέπε Κόντε και τον γραμματέα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα.
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022, 18:44