Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε σήμερα το τέλος του “χαλιφάτου” της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν σε “εγρήγορση” μπροστά στην κυριότερη τζιχαντιστική οργάνωση στον κόσμο.

«Είμαι ευτυχής που ανακοινώνω πως μαζί με τους εταίρους μας στον διεθνή συνασπισμό (…), μεταξύ αυτών τις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), οι ΗΠΑ απελευθέρωσαν όλα τα εδάφη που ήλεγχε το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ, το 100% του “χαλιφάτου”» αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος σε μια ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση (…) έως τη στιγμή που η οργάνωση ηττηθεί, σε όποια περιοχή κι αν επιχειρεί” σημειώνει ο ίδιος.

“Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους εταίρους και συμμάχους μας για συντρίψουμε ολοκληρωτικά τους εξτρεμιστές ισλαμιστές τρομοκράτες” υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος είπε, απευθυνόμενος σε εκείνους που ενδεχομένως επιθυμούν να στρατολογηθούν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, ότι θα πεθάνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προς όλους τους νέους ανθρώπους στο Διαδίκτυο, που πιστεύουν στην προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους, θα πεθάνετε εάν ενταχθείτε στις τάξεις του» σημείωνε ο μεγιστάνας.

«Αντ’ αυτού, σκεφτείτε πώς θα έχετε μια υπέροχη ζωή».

«Αν και περιστασιακά αυτοί οι δειλοί θα αναδυθούν εκ νέου, έχουν χάσει όλο το κύρος και την ισχύ τους. Είναι αποτυχημένοι και θα είναι πάντα αποτυχημένοι» σημειώνει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης