Ο Ντόναλντ Τραμπ διατείνεται ότι την εισβολή στο Καπιτώλιο την έκαναν «αντιφασίστες»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021, 08:05
Ο Ντόναλντ Τραμπ διατείνεται ότι την εισβολή στο Καπιτώλιο την έκαναν «αντιφασίστες»

Ο Ρεπουμπλικανός απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε κατ’ ιδίαν ότι μέλη του αντιφασιστικού κινήματος των ΗΠΑ («Antifa people»), όχι οπαδοί του, εισέβαλαν στο Καπιτώλιο την περασμένη Τετάρτη, παρ΄ ότι υπάρχουν αναρίθμητα βίντεο και άλλα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι άνθρωποι που μπήκαν στο εμβληματικό κτήριο ήταν στη συντριπτική πλειονότητά τους υποστηρικτές του, αποκαλύπτει ο ιστότοπος Axios.

Αντιμέτωπος με δεύτερη διαδικασία παραπομπής του, που πάντως δεν είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην καθαίρεσή του, ο Τραμπ πρόβαλε τον ισχυρισμό αυτό κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξής του με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικανών, Κέβιν Μακάρθι, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος, επικαλούμενος πηγή προσκείμενη στον Λευκό Οίκο και μια δεύτερη πηγή ενημερωμένη για τη συνομιλία.

Σύμφωνα με τον Axios, ο Μακάρθι δεν ήθελε ούτε να ακούσει: αντέταξε ότι ασφαλώς δεν εισέβαλαν μέλη του αντιφασιστικού κινήματος, αλλά υποστηρικτές του προέδρου («MAGA people», όπως το έθεσε), επιμένοντας: «Ξέρω. Ήμουν εκεί».

Ο Αμερικανός πρόεδρος και Ρεπουμπλικανοί σύμμαχοί του χαρακτήρισαν επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα «τρομοκρατική οργάνωση» το ευρύ και γενικά στερούμενο κεντρική ηγεσία αμερικανικό αντιφασιστικό κίνημα.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021, 08:18