Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου αξίωσε να βρεθεί αντιμέτωπος με τους μάρτυρες που τελούν υπό κρατική προστασία σε μια σειρά ερευνών διαφθοράς που βρίσκονται σε εξέλιξη εναντίον του.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι αρχές του έχουν αρνηθεί δύο φορές το αίτημά του αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα σήμερα το βράδυ, ο Νετανιάχου ζήτησε να του επιτραπεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τους μάρτυρες, σημειώνοντας ότι είναι έτοιμος να το κάνει σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

«Γιατί αρνούνται να μου επιτρέψουν αυτή την αντιπαράθεση, που είναι τόσο απαραίτητη για τη διαλεύκανση της αλήθειας; Τι έχουν να φοβηθούν; Τι έχουν να κρύψουν; Δεν φοβάμαι. Δεν έχω τίποτε να κρύψω», είπε.

«Οπότε σήμερα το βράδυ επαναδιατυπώνω την αξίωσή μου να έρθω αντιμέτωπος με τους κρατικούς μάρτυρες. Από τη δική μου πλευρά, αυτή η αντιπαράθεση μπορεί να γίνει σε ζωντανή μετάδοση. Ας αφήσουμε την κοινή γνώμη να δει τα πάντα, να ακούσει τα πάντα, να μάθει όλη την αλήθεια. Είμαι σίγουρος για την αθωότητά μου», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δεξιός πρωθυπουργός του Ισραήλ είναι αντιμέτωπος με την απειλή να του απαγγελθούν κατηγορίες για διαφθορά για τρεις υποθέσεις, όπως εισηγήθηκε πρόσφατα η ισραηλινή αστυνομία.

Ο ίδιος έχει απορρίψει όλες τις κατηγορίες, κάνοντας λόγο για «κυνήγι μαγισσών».

Έχει επίσης επιτεθεί φραστικά στον Γενικό Εισαγγελέα Αβιτσάι Μαντελμπλίτ που φέρεται να σκοπεύει να τον καλέσει σε ακρόαση πριν τη διεξαγωγή των εκλογών της 9ης Απριλίου.

Ο Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί στην περίπτωση που του απαγγελθούν κατηγορίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης