Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συμφώνησε «καταρχήν» να οργανωθεί σύνοδος κορυφής με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο κρατών την Πέμπτη και με προϋπόθεση ότι δεν θα έχει γίνει ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, επιβεβαίωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι ΗΠΑ «έχουν δεσμευτεί να συνεχίσουν τη διπλωματία έως τη στιγμή που θα αρχίσει η εισβολή», ανέφερε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Τζεν Ψάκι. «Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποδέχθηκε καταρχήν να συναντηθεί με τον πρόεδρο Πούτιν (…) εάν δεν έχει γίνει εισβολή», συνέχισε. «Είμαστε επίσης έτοιμοι να καταφέρουμε ταχύτατα και βαριά κόστη εάν η Ρωσία επιλέξει αντ’ αυτού τον πόλεμο», πρόσθεσε η κυρία Ψάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Επί του παρόντος, η Ρωσία μοιάζει να συνεχίζει τις προετοιμασίες της για να εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επίθεση στην Ουκρανία πολύ σύντομα», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

Τη διεξαγωγή της συνόδου πρότεινε νωρίτερα στους ηγέτες ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, θα ακολουθήσει διευρυμένη σύνοδος, με τη συμμετοχή «όλων των μερών» που εμπλέκονται στην ουκρανική κρίση, η οποία θα αφορά «την ασφάλεια και τη στρατηγική σταθερότητα στην Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης