Πληροφορίες θέλουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν, να διατηρεί την «απόλυτη εξουσία», αλλά να μοιράζει παράλληλα διάφορους τομείς της πολιτικής σε άλλους, προκειμένου να μειώσει τα επίπεδα… στρες που βιώνει εξαιτίας της θέσης του, σημειώνει η υπηρεσία μυστικών πληροφοριών της Νοτίου Κορέας.

Η αδερφή του, Κιμ Γιο-Τζονγκ, είναι τώρα «υπεύθυνη των συνολικών κρατικών υποθέσεων», αναφέρει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 33χρονη Κιμ έχει πλέον ευθύνη για την πολιτική της Πιονγκγιάνγκ έναντι των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, μεταξύ άλλων ζητημάτων πολιτικής, και είναι «η de facto νούμερο δύο ηγέτης», πρόσθεσε, αν και τόνισε ότι ο Κιμ «δεν έχει επιλέξει διάδοχο».

Ποια είναι η αδερφή του

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κιμ Γιο-Τζονγκ, είναι η μικρότερη αδερφή του Κιμ και το μοναδικό από τα αδέλφια που έχουν τόσο στενούς δεσμούς. 

Γεννήθηκε το 1987, είναι τέσσερα χρόνια νεότερη από τον Κιμ. Οι δυο τους ζούσαν και σπούδαζαν ταυτόχρονα στη Βέρνη της Ελβετίας.

Η Κιμ έλαβε για πρώτη φορά διεθνή προσοχή το 2018, όταν ήταν το πρώτο μέλος της δυναστείας Κιμ που επισκέφτηκε τη Νότια Κορέα. Ήταν μέρος της αντιπροσωπείας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου Βόρεια και Νότια Κορέα αγωνίστηκαν με κοινή ομάδα. 

Εργάστηκε επίσης μαζί με τον αδερφό της σε διεθνείς συνόδους κορυφής, συμπεριλαμβανομένων των συναντήσεων του με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε Ιν, τον Σι Τζινπινγκ της Κίνας και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Κιμ Γιο-Τζονγκ βρίσκεται σε άνοδο.

Ορισμένοι αναλυτές μάλιστα πιστεύουν ότι η κρίση νωρίτερα φέτος μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας κατασκευάστηκε μόνο για να της δώσει περισσότερη ισχύ. 

Με πληροφορίες από BBC

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης