Η καταιγίδα «Ενρίκε» ενισχύθηκε σε κυκλώνα στα ανοικτά των ακτών του δυτικού Μεξικού, όπου οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν πως πρέπει να αναμένουν σφοδρές βροχοπτώσεις και υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν αστραπιαίες πλημμύρες, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Ο «Ενρίκε», που βρίσκεται αυτή τη στιγμή 346 χλμ. νότια από το Κάμπο Κοριέντες στο Μεξικό, αναμένεται να κινηθεί παράλληλα προς τις νοτιοδυτικές μεξικανικές ακτές, εκτίμησε το NHC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα αυτό αναμενόταν να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο και να γίνει κυκλώνας Κατηγορίας 2, αλλά στην πιο πρόσφατη πρόβλεψή του, το NHC καθησύχασε σημειώνοντας ότι αναμένεται να αποδυναμωθεί στις αρχές της εβδομάδας, καθώς θα φθάνει πάνω από ψυχρότερα νερά.

Ωστόσο, εξακολουθεί να ισχύει το έκτακτο δελτίο που εκδόθηκε για τη μεξικανική ακτογραμμή και προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα από το Τσιουατανέχο, στην πολιτεία Γκερέρο, ως το Κάμπο Κοριέντες, στην πολιτεία Χαλίσκο.

Ο «Ενρίκε» αναμένεται να φέρει κατά τόπους βροχόπτωση ακόμη και 45,72 εκατοστών, ειδικά στην Κολίμα και παραθαλάσσιες περιοχές στις πολιτείες Μιτσοακάν και Χαλίσκο, κατά το NHC. Αυτές οι ποσότητες βροχής ίσως προκαλέσουν «απειλητικές για τη ζωή ανθρώπων αστραπιαίες πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης σε τμήματα του νοτιοδυτικού Μεξικού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης