Ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε ότι η εργοστασιακή μονάδα στο Φρίμοντ επαναλειτουργεί

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, 09:34
Ο Ίλον Μασκ ανακοίνωσε ότι η εργοστασιακή μονάδα στο Φρίμοντ επαναλειτουργεί

Ο επικεφαλής της Tesla Ίλον Μασκ ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων στο Φρίμοντ της Καλιφόρνιας διέκοψε τη λειτουργία του για δύο ημέρες μέσα στην εβδομάδα, εξαιτίας «έλλειψης εξαρτημάτων», ενώ η αναφερόμενη εργοστασιακή μονάδα λειτούργησε κανονικά την Τετάρτη.

Η τιμή των μετοχών της Tesla μειώθηκε κατά 8%, όταν το Bloomberg μετέδωσε ότι η παραγωγή του οχήματος Model 3, που παράγει η Tesla και είναι συγκριτικά το φθηνότερο από τα μοντέλα της, έχει προσωρινά ανασταλεί.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε ερωτηματικά για τη διαθεσιμότητα εξαρτημάτων της εταιρείας..

«Το Φρέμοντ έκλεισε για δύο ημέρες (ελλείψει εξαρτημάτων) και άρχισε να επαναλειτουργεί χθες» έγραψε ο Μασκ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πηγή με γνώση του θέματος δήλωσε στο Reuters ότι τουλάχιστον μερικοί εργαζόμενοι ενημερώθηκαν ότι μπορούν να πάρουν άδεια την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Η ηλεκτρονική σελίδα ειδήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα «Electrek» ανέφερε ότι ο Μασκ δήλωσε στους εργαζόμενους ότι η παραγωγή του Model 3 και του (μικρού SUV) Model Y θα επιταχυνθεί σε καθεστώς πλήρους παραγωγής, μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Αντιμετωπίζουμε ζητήματα με την προμήθεια μερικών εξαρτημάτων. Έτσι βρήκαμε την ευκαιρία να κλείσουμε το Φρίμοντ για λίγες ημέρες και να κάνουμε αναβαθμίσεις και συντήρηση του εξοπλισμού» ανέφερε ο Μασκ σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τους εργαζόμενους, σύμφωνα με την αναφερόμενη ηλεκτρονική σελίδα ειδήσεων.

Ο Μασκ είπε επίσης ότι η εταιρεία του αυξάνει την παραγωγή των πιο ακριβών μοντέλων Model S και Model X στις αντίστοιχες γραμμές παραγωγής, οι οποίες θα επιστρέψουν σύντομα στις διπλές βάρδιες, σύμφωνα με το «Electrek».

Η εταιρεία δεν σχολίασε άμεσα τις εξελίξεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, 09:47