Το πασίγνωστο περιοδικό μόδας «Elle» βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης Ερντογάν. Με εντολή του προεδρικού γραφείου και με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι η τουρκική έκδοση του περιοδικού «Elle» κρίθηκε ακατάλληλη για ανηλίκους και η επιτροπή «κρίσης ακατάλληλων εκδόσεων» αποφάσισε να επιβάλει περιορισμούς!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, στο εξώφυλλο του περιοδικού θα πρέπει να αναγράφεται η φράση «ακατάλληλο για ανηλίκους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, απαγορεύει στο περιοδικό να διαφημίζεται για να αυξήσει τις πωλήσεις του και δεν θα μπορεί να βρίσκεται στα φανερά σημεία των εφημεριδοπωλών!

Η επιτροπή αναφέρει πως η απόφαση ελήφθη μετά την εξέταση κειμένων και φωτογραφιών του τεύχους του Μαρτίου, στο οποίο απεικονίζεται το τοπ μόντελ Ρόζι Χάντινγκτον!

Σύμφωνα με την επιτροπή, το τεύχος είχε «άσεμνο περιεχόμενο», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ποιο ήταν αυτό. Πλέον, το «Elle» στην Τουρκία θα πωλείται μόνο μέσα σε φάκελο ή σε πλαστικό περιτύλιγμα και πρέπει να αναφέρει το «ακατάλληλο για ανηλίκους»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκδοτικός όμιλος του περιοδικού «Elle» στην Τουρκία, Dogan Burda Dergi, είναι ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος περιοδικών της χώρας. «Ακόμη δεν έχει ειδοποιηθεί επίσημα για την απόφαση της κυβέρνησης του Ερντογάν, αλλά μόλις ανακοινωθούν επίσημα οι κυρώσεις, θα ασκήσουμε έφεση» λέει το μέλος του Δ.Σ. του εκδοτικού ομίλου Mehmet Yakup στο Bloomberg.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης