Ο εσωτερικός παρατηρητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε το FBI, για την αποτυχία του να διερευνήσει τους ισχυρισμούς σεξουαλικής κακοποίησης που έλαβε το 2015 εναντίον του γιατρού της γυμναστικής ομοσπονδίας των ΗΠΑ, Λάρι Νάσαρ, ενώ στόχευσε δύο αξιωματούχους του FBI ότι είπαν ψέματα στους ανακριτές για να καλύψουν τα λάθη τους.

Σε μια έκθεση 119 σελίδων, ο Γενικός Επιθεωρητής του Τμήματος Δικαιοσύνης Μάικλ Χόροβιτς δήλωσε ότι το γραφείο του FBI στην Ινδιανάπολη “απέτυχε να ανταποκριθεί στους ισχυρισμούς του Νάραρ με τη μέγιστη σοβαρότητα που άξιζαν και απαιτούσαν”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των πολυάριθμων λανθασμένων βημάτων του FBI περιλαμβάνεται η αναμονή πέντε εβδομάδων πριν από τη διεξαγωγή τηλεφωνικής συνέντευξης με έναν από τους αθλητές που είχε πέσει θύμα του Νάσαρ, ενώ απέτυχε να πάρει συνέντευξη από άλλα θύματα, σύμφωνα με την έκθεση.

Ο Χόροβιτς είπε επίσης ότι δύο αξιωματούχοι του FBI, συμπεριλαμβανομένου ενός συνταξιούχου πλέον ειδικού πράκτορα του γραφείου, είπαν ψέματα κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων τους για να καλύψουν τα λάθη τους.

Ωστόσο, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να τους διώξει, όπως πρόσθετε η έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νάσαρ καταδικάστηκε αρχικά σε 60 έτη φυλάκισης, μετά τις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης περισσότερων από 100 αθλητριών κατά τη διάρκεια των τριών δεκαετιών της θητείας του σε αυτό το πόστο.

Μεταξύ των θυμάτων του οι ΜακΚάιλα Μαρόνεϊ, Άλι Ρέισμαν και Γκάμπι Ντάγκλας, οι οποίες είχαν διακριθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τον επόμενο χρόνο, καταδικάστηκε επίσης σε έως 175 χρόνια και έως 125 χρόνια, αντίστοιχα, σε δύο χωριστά δικαστήρια του Μίσιγκαν για κακοποίηση νεαρών αθλητριών που βρίσκονταν υπό τη φροντίδα του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης