Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αναμένει να κινηθεί γρήγορα ύστερα από αξιολόγηση στις 10 Δεκεμβρίου του εμβολίου κατά του κορωνοϊού που ανέπτυξε η Pfizer και έως τα τέλη αυτής της χρονιάς μπορούν να εμβολιαστούν 20 εκατ. Αμερικανοί, δήλωσε σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ο επικεφαλής της, Στίβεν Χαν.

Ο Χαν αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί η έγκριση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, αλλά δήλωσε πως ελπίζει ότι θα υπάρξει μια απόφαση από τη ρυθμιστική αρχή τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις η FDA εγκρίνει ένα εμβόλιο, «Θα είμαι ο πρώτος στη σειρά και θα ενθαρρύνω την οικογένειά μου να κάνει το εμβόλιο», δήλωσε ο Χαν σε συνέντευξή του στο Reuters.

Ο Χαν είπε επίσης ότι είχε μια «πολύ καλή συζήτηση» σε συνάντηση στον Λευκό Οίκο με τον προσωπάρχη Μάρκ Μέντοουζ αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα ενός εμβολίου.

Πολλοί αξιωματούχοι ομοσπονδιακών υπηρεσιών αναμένουν την έγκριση του εμβολίου εντός μερικών ημερών μετά τη συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου, αν και αξιωματούχος της FDA δήλωσε πρόσφατα ότι η απόφαση για έγκριση μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης