Ανταπόκριση: Μπάμπης Πετράκης

Τη στήριξή του προς το Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης εξέφρασε και έμπρακτα ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Μελβούρνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας έκδοσης του περιοδικού «Αντίποδες 2014» και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του λογοτεχνικού διαγωνισμού του Συνδέσμου, η πρόεδρος κ. Καίτη Αλεξοπούλου παρέδωσε στον εκπρόσωπο της Κοινότητας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Θόδωρο Μάρκο επιταγή ύψους $2.000 για το πολιτιστικό κέντρο.

«Η σημερινή εκδήλωση μας δίνει την ευκαιρία να συγχαρούμε τα Μέλη του Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης για την πρόοδο του πολιτιστικού Κέντρου, που πολλοί από μας παραβρεθήκαμε και είδαμε στα εγκαίνια, πρόσφατα. Ο Σύνδεσμός μας έχει μια μακρά ιστορία και εποικοδομητική συνεργασία με την Κοινότητα» δήλωσε η κ. Αλεξοπούλου.

«Στους χώρους της Κοινότητας ιδρύθηκε ο Σύνδεσμός μας το 1970 και βρήκε τα πρώτα του βήματα και με τα χρόνια ευδοκίμησε. Στους χώρους της βρίσκαμε στέγη όταν την χρειαστήκαμε και πάντοτε είμαστε ευπρόσδεκτοι. Είμαστε βέβαιοι πως την ίδια μεταχείριση θα έχουμε και στο μέλλον» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Αλεξοπούλου υπογράμμισε επίσης ότι οι οικονομικές ανάγκες για την αποπεράτωση του Πολιτιστικού κέντρου είναι ακόμη μεγάλες «γι’ αυτό προτείνουμε οι Οργανισμοί και οι Σύλλογοι που έχουν την οικονομική ευχέρεια, να βοηθήσουν».

«Ο Σύνδεσμός μας βρίσκεται στο πλευρό της Κοινότητας και κυρίως στις πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον πολιτισμό, την καλλιέργεια και την διατήρηση της Ελληνικής γλώσσας. Όπως στην περίπτωση της συνέχισης της διδασκαλίας των Ελληνικών στο Πανεπιστήμιο του Monash» επεσήμανε επίσης.

Από την πλευρά του ο κ. Μάρκος ευχαρίστησε εκ μέρους της Κοινότητας τον Σύνδεσμο για τη βοήθειά του, επισημαίνοντας τις καλές και στενές σχέσεις των δύο οργανισμών, οι οποίες όπως είπε θα συνεχισθούν και στο μέλλον για το καλό της παροικίας.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα στους ανθρώπους των Γραμμάτων και Τεχνών της παροικίας μας, η πλειοψηφία των οποίων είναι πολλά χρόνια μέλη στην Κοινότητά μας και μάλιστα δραστήρια μέλη. Η Κοινότητα θα είναι πάντα στο πλευρό του Συνδέσμου και οι αίθουσες του νέου κτιρίου θα είναι πάντα ανοιχτές στα μέλη του» είπε.
__________________________
Πληροφορίες: (03) 96622722

Φωτογραφία:
Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνοαυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου, ενώ φωτογραφίζονται με τον κ. Θόδωρο Μάρκο, μέλος του Δ.Σ. της Κοινότητας κατά τη διάρκεια παράδοσης της επιταγής του Συνδλεσμου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης