Ο άνδρας ο οποίος σκότωσε την Πέμπτη τρεις ανθρώπους με μαχαίρι σε εκκλησία στη Νίκαια, στην νοτιοανατολική Γαλλία, εξετάστηκε και βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, η οποία επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή που δημοσίευσε η εφημερίδα Le Figaro.

Η διάγνωση ότι έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό μπορεί να καθυστερήσει για αρκετές ημέρες την ανάκριση του 21 ετών Τυνήσιου Μπραχίμ Ισάουϊ, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από τα πυρά που δέχθηκε από την αστυνομία την περασμένη Πέμπτη, όταν απείλησε τους αστυνομικούς που είχαν σπεύσει στη βασιλική της Νίκαιας μετά την επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ακόμη δεν έχει ανακριθεί, ενώ η πρόγνωση για την κατάσταση της υγείας του παραμένει ακόμη αβέβαιη» δήλωσε χθες το βράδυ άλλη πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο 21χρονος Ισάουϊ, ο οποίος ήταν γνωστός στις αρχές για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου -βία και ναρκωτικά- είχε φύγει στα μέσα Σεπτεμβρίου από την πόλη Σφαξ, στην κεντρική Τυνησία, όπου ζούσε μαζί με την οικογένειά του.

Ο νεαρός, ο οποίος επισκεύαζε μοτοσικλέτες, σύμφωνα με τη μητέρα του, προσευχόταν εδώ και δυόμισι χρόνια. «Δεν έβγαινε από το σπίτι και δεν είχε επαφές με τον έξω κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά στο AFP.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν έφτασε στη νήσο Λαμπεντούζα, στην Ιταλία, ο Ισάουϊ τέθηκε σε καραντίνα μαζί με σχεδόν 400 μετανάστες που επέβαιναν στο φέρι «Rhapsody», σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, προτού μεταβεί στο Μπάρι, στη νοτιοανατολική Ιταλία, στις 9 Οκτωβρίου.

Από την έρευνα έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής ότι τελικ΄αέφτασε στη Νίκαια την Τρίτη 27 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο ημέρες πριν από την επίθεση.

Οι ερευνητές της αστυνομίας επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους σε δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στα πράγματά του και αναμένουν τα στοιχεία των ερευνών που γίνονται στην Τυνησία για να διευκρινίσουν την διαδρομή που ακολούθησε, να μάθουν τον λόγο για τον οποίο έκανε το ταξίδι αυτό και να βρουν αν είχε συνεργούς.

Από τα έξι πρόσωπα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας, ένα μόνον εξακολουθούσε να κρατείται σήμερα το πρωί. Πρόκειται για έναν 29χρονο Τυνήσιο, ο οποίος είχε ταξιδέψει μαζί με τον Ισάουϊ με το πλοίο με το οποίο έφτασε στη Λαμπεντούζα.

Η ισλαμιστική αυτή επίθεση είναι η τρίτη που διαπράττεται στη Γαλλία μετά την αναδημοσίευση στις αρχές του Σεπτεμβρίου σκίτσων του Μωάμεθ στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo με αφορμή τη δίκη για τις επιθέσεις του Ιανουαρίου του 2015 στο Παρίσι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης