Η νόσος Covid-19 υπήρξε τον Ιούνιο η βασική ή συντρέχουσα αιτία για 5.527 θανάτους στη Μόσχα, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης Υγείας της ρωσικής πρωτεύουσας.

«Από τον Covid-19 ως βασική αιτία θανάτου τον Ιούνιο πέθαναν 4.886 άνθρωποι. Από άλλες αιτίες αλλά συντρέχουσες με τον Covid-19 πέθαναν τον Ιούνιο 641 άνθρωποι», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι «σε 291 περιπτώσεις ο κορονοϊός άσκησε ουσιαστική επίδραση στην εξέλιξη της κύριας νόσου και των θανατηφόρων επιπλοκών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θνητότητα λόγω κορωνοϊού στη Μόσχα, την 1η Ιουλίου ήταν 2,78%, εάν ληφθούν υπόψιν μόνο τα περιστατικά που ο κορωνοϊός ήταν βασική αιτία θανάτου και 3,88% αν ληφθούν υπόψιν όλα τα περιστατικά όπου ο κορωνοϊός ήταν βασική ή συντρέχουσα αιτία της νόσου, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Διεύθυνση Υγείας της ρωσικής πρωτεύουσας επισημαίνει ότι συνολικά τον Ιούνιο καταγράφηκαν 16.271 θάνατοι. Σε σχέση με τον Ιούνιο του 2020 οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 3.145.

Στην ανακοίνωσή της επισημαίνεται επίσης ότι τον Ιούνιο καταγράφηκε ένας μεγάλος αριθμός εισαγωγών βαριά νοσούντων ασθενών στα νοσοκομεία, σε καθημερινή βάση από 1.700 έως 1.900, και ότι η αύξηση αυτή οφείλεται πρωτίστως στην εξάπλωση της παραλλαγής «Δέλτα», «που είναι πιο μεταδοτική και προκαλεί βαρύτερης μορφής νόσηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης