Νέο επεισόδιο στο… σίριαλ με τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους «παίζεται» τις τελευταίες ώρες, με ανώτατο Κούρδο αξιωματούχο να δηλώνει στο Reuters ότι ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι είναι κατά 99% ζωντανός και ότι οι πληροφορίες για τον θάνατό του τις περασμένες εβδομάδες ήταν λανθασμένες. 

«Ο Μπαγκντάντι είναι σίγουρα ζωντανός. Δεν είναι νεκρός. Έχουμε πληροφορίες ότι είναι εν ζωή» δήλωσε ο Lahur Talabany στο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Ο Κούρδος αξιωματούχος τόνισε ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους είχε στο παρελθόν δεσμούς με την αλ Κάιντα στο Ιράκ και κρυβόταν και εκείνη την εποχή από τις δυνάμεις ασφαλείας. «Ξέρει τι κάνει» τόνισε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας εκδίωξαν προσφάτως από τη Μοσούλη τους μαχητές του ISIS, με αποτέλεσμα η «πρωτεύουσα» της τρομοκρατικής οργάνωσης Ράκκα να δέχεται ισχυρές πιέσεις. 

Ο Κούρδος αξιωματούχος προειδοποίησε, μάλιστα, ότι ο πόλεμος κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν έχει
φτάσει ακόμη στο τέλος του. Παρότι οι μαχητές αλλάζουν τακτική και το ηθικό τους είναι πεσμένο, θα περάσουν τουλάχιστον τρία με τέσσερα χρόνια μέχρι να εξουδετερωθεί πλήρως η ομάδα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης