Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό παρέχει βοήθεια στο υπό ισραηλινής διαχείρισης πετρελαιοφόρο, που δέχθηκε επίθεση την Πέμπτη στα ανοιχτά των ακτών του Ομάν, έγινε σήμερα γνωστό από τον αμερικανικό στρατό, που πρόσθεσε πως το πλοίο το πιθανότερο επλήγη από μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Το τάνκερ Mercer Street, ένα ιαπωνικής ιδιοκτησίας πλοίο με σημαία Λιβερίας, συνοδεύεται αυτή τη στιγμή από το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan, ανέφερε η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση, σε μια ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ειδικοί στα εκρηκτικά του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού βρίσκονται στο πλοίο για να βεβαιώσουν ότι δεν υπάρχει επιπλέον κίνδυνος για το πλήρωμα και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε μια έρευνα για την επίθεση», λέει η Κεντρική Διοίκηση, η οποία επιβλέπει τις επιχειρήσεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και την Κεντρική Ασία. «Οι αρχικές ενδείξεις δείχνουν μια επίθεση τύπου UAV (drone)», προστίθεται.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ κατηγόρησε την Παρασκευή το Ιράν για την επίθεση, στην οποία σκοτώθηκαν δύο μέλη του πληρώματος, ένας Βρετανός και ένας Ρουμάνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης