Συνεχίστηκαν τη Δευτέρα οι μάχες κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό στην πόλη Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας, με τους αυτονομιστές να κάνουν λόγο για προσπάθειες των κυβερνητικών δυνάμεων της χώρας να ανακαταλάβουν την περιοχή.

Η κυβέρνηση του Κιέβου αρνήθηκε ότι έστειλε τον τακτικό στρατό στο κέντρο του Ντόνετσκ, που έχουν καταλάβει οι αντάρτες από τον Απρίλιο. Σε σχετική ανακοίνωση της ανέφερε ότι πρόκειται για μικρές, «αυτοδιοικούμενες» ομάδες που δηλώνουν μεν πίστη στο Κίεβο αλλά ανέλαβαν με δική τους πρωτοβουλία δράση κατά των φιλορώσων αυτονομιστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 ακόμα τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις της Δευτέρας που σημειώθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό, σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο του Ντόνετσκ, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Στην πόλη ζούσαν περίπου ένα εκατ. άνθρωποι προτού ξεσπάσουν οι συγκρούσεις. Πολλοί έχουν αναγκαστεί να την εγκαταλείψουν.

Ένας υποσταθμός ηλεκτροδότησης καταστράφηκε εν μέρει από τις σημερινές συγκρούσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι επικίνδυνα κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο του Ντόνετσκ, ζητώντας από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένα εννιαώροφο κτίριο υπέστη ζημιές από τους πυροβολισμούς και η λειτουργία των μέσων μεταφοράς ανεστάλη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης