Λεωφορείο που μετέφερε 25 παιδιά, ανάμεσα στα οποία ορφανά και παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα, απήγαγαν πριν λίγες ώρες άγνωστοι δράστες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Κυβερνητικής Διοίκησης του Ντόνετσκ.

Το λεωφορείο, το οποίο συνόδευε διοικητικό αυτοκίνητο ελέγχου, ήταν σταθμευμένο σε ένα σπίτι σε ελεγχόμενη περιοχή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το διοικητικό αυτοκίνητο στάθμευσε στη θέση του λεωφορείου, και το λεωφορείο συνέχισε την πορεία του προς την Κριμαία με τη συνοδεία ενόπλων ανδρών. Το λεωφορείο έφυγε σήμερα το πρωί από την πόλη Σνεζνόε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παιδιά έμειναν χωρίς συνοδευτικά έγγραφα και χωρίς βοήθεια. Αυτή τη στιγμή η τοπική διοίκηση διεξάγει έρευνες για το συμβάν.

Ένας από τους ηγέτες της πολιτοφυλακής του Ντόνμπας ενημέρωσε το ειδησεογράφο πρακτορείο Ria Novosti ότι δεν γνωρίζουν τίποτα για το περιστατικό. Ο ίδιος προσέθεσε ότι η αυτό-ανακηρυχθείσα Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ οργανώνει μετακινήσεις παιδιών προς τη Ρωσία, αλλά όχι προς την περιοχή Ντνιπροπρτρόφσκ.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της αυτό-ανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Αλεξάντερ Μποροντάι, δεν απέκλεισε ότι μέλη της πολιτοφυλακής μπορούσαν να απαγορεύσουν τη μετακίνηση των παιδιών προς την περιφέρεια Ντνιπροπρτρόφσκ. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα ότι τα παιδιά θα είναι ασφαλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης