Επτά μέλη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ τραυματίστηκαν χθες κατά την αποτυχημένη προσνήωση καταδιωκτικού F-35 σε αεροπλανοφόρο στη Νότια Σινική Θάλασσα, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Το F-35C Lightning II, καταδιωκτικό/βομβαρδιστικό με τεχνολογία που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό του από εχθρικά ραντάρ, προσπαθούσε να προσνηωθεί στο USS Carl Vinson αφού αποπεράτωσε αποστολή ρουτίνας όταν έγινε το ατύχημα, εξήγησε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της δύναμης του αμερικανικού ΠΝ στον Ειρηνικό Ωκεανό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πιλότος του μαχητικού, ο οποίος έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος του αεροσκάφους του προτού τον περισυλλέξει ελικόπτερο από το νερό, βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση.

Από τους επτά άνδρες του ΠΝ που τραυματίστηκαν, οι τρεις που βρίσκονταν σε πιο σοβαρή κατάσταση αεροδιακομίστηκαν στη Μανίλα, στις Φιλιππίνες, και βρίσκονται επίσης σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Δεν διευκρινίστηκε ποια είναι η κατάσταση του υπερσύγχρονου αεροσκάφους, που κατασκευάζει η Lockheed Martin, ούτε ποια ήταν η αιτία του ατυχήματος. Ο αμερικανικός στρατός περιορίστηκε να αναφέρει πως διενεργείται έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το USS Carl Vinson, το USS Abraham Lincoln και οι αεροναυτικές δυνάμεις συνοδείας τους άρχισαν την Κυριακή ελιγμούς στη Νότια Σινική Θάλασσα, ένα από τα μήλα της έριδος ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. Η Ταϊβάν ανακοίνωσε μαζικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της από κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη την ίδια ημέρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης