Οι Aρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή ότι τα μέτρα που επιβάλλονται στη χώρα, ανάμεσά τους η απαγόρευση στους πολίτες να δειπνούν σε εστιατόρια μετά τις 22:00 και η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων προσώπων, με ελάχιστες εξαιρέσεις, θα παραταθούν για άλλες δύο εβδομάδες, καθώς το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν σχεδόν πεντακόσια κρούσματα του νέου κορωνοϊού, ο υψηλότερος αριθμός τον τελευταίο μήνα και πλέον.

Η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις για τη χαλάρωση ή την επέκταση των μέτρων κάθε δύο εβδομάδες. Οι τρέχοντες περιορισμοί ισχύουν από τα μέσα Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κορεατική υπηρεσία ελέγχου και πρόληψης ασθενειών (KDCA) ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 494 κρούσματα του SARS-CoV-2. Πρόκειται για τα περισσότερα τις τελευταίες 35 ημέρες. Την προηγουμένη, διαγνώστηκαν 430.

Το ίδιο διάστημα, ακόμα επτά ασθενείς με COVID-19 υπέκυψαν.

Οι Αρχές εκφράζουν ανησυχία εξαιτίας των αυξανόμενων μετακινήσεων εν μέσω ανοιξιάτικου καιρού και διαμαρτυριών από πολλές επιχειρήσεις για τα μέτρα με σκοπό τη διατήρηση της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφότου άρχισε η εκστρατεία ανοσοποίησης στη Νότια Κορέα, την 26η Φεβρουαρίου, έχουν λάβει την πρώτη δόση των εμβολίων τους 767.451 άνθρωποι μέχρι τώρα, ωστόσο μόνο 3.833 έχουν λάβει και τη δεύτερη.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 1.716 νεκρούς επί συνόλου 100.770 μολύνσεων, κατά τα δεδομένα της KDCA.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης