Ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Κιμ Μπου-κιουμ άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιβολή επιπλέον περιορισμών στις ιδιωτικές συναθροίσεις σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς οι Αρχές ανακοίνωσαν 1.536 νέες μολύνσεις του νέου κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες.

Η Νότια Κορέα, για μήνες ένα παράδειγμα επιτυχημένης διαχείρισης της πανδημίας του Covid-19 καθώς διατηρούσε υπό έλεγχο τον αριθμό των κρουσμάτων, με τεστ, ιχνηλάτηση και μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα περιστατικών Covid που τροφοδοτείται από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός Κιμ Μπου-κιουμ ζήτησε από τις τοπικές κυβερνήσεις να εναρμονίσουν τα όρια του αριθμού των ατόμων που μπορούν να συναθροίζονται σε λιγότερα από τέσσερα άτομα για να αποφευχθεί η σύγχυση στη μη μητροπολιτική περιοχή, όπου τα κρούσματα αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, μετά την επιβολή ενός ημι-lockdown στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ.

«Αν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid συνεχίσει να αυξάνεται, τονίζω ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή παρά να περιορίσουμε περαιτέρω τον αριθμό των συγκεντρώσεων μετά τις 6 το απόγευμα εκτός της μητροπολιτικής περιοχής», είπε σήμερα ο Κιμ Μπου-κιουμ σε μια κυβερνητική σύσκεψη, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Οι συνολικές λοιμώξεις στη χώρα των 52 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχονται πλέον σε 175.046 και 2.051 άνθρωποι έχουν υποκύψει στoν Covid-19 από την αρχή της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης