Οι Αρχές της Νότιας Κορέας αποφάσισαν σήμερα να ενισχύσουν τα περιοριστικά μέτρα στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ προκειμένου να περιορίσουν την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού.

«Η τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή της πρωτεύουσας είναι πολύ σοβαρή. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό σε σχέση με προληπτικά μέτρα προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση» του ιού SARS-CoV-2, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Παρκ Νέουνγκ-χου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα περιοριστικά μέτρα θα αυστηροποιηθούν από την Κυριακή στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ, όπου ζουν οι μισοί από τους 52 εκατομμύρια κατοίκους της Νότιας Κορέας.

Βάσει των νέων μέτρων θα κλείσουν τα γυμναστήρια και άλλοι χώροι άθλησης. Τα καφέ θα επιτρέπεται να σερβίρουν γεύματα μόνο για κατανάλωση εκτός καταστήματος, ενώ εστιατόρια και αρτοπωλεία θα κλείνουν στις 21:00.

Ο Παρκ ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής αυτής να παραμένουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο και να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες επαφές. «Ακυρώστε τα ραντεβού και επιστρέψτε αμέσως σπίτι σας μετά τη δουλειά» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές της Νότιας Κορέας έχουν ήδη απαγορεύσει την παρουσία κοινού στις αθλητικές διοργανώσεις, ενώ δεν επιτρέπεται η παρουσία πιστών στις εκκλησίες, όπως και οποιαδήποτε συγκέντρωση περισσότερων από 10 ατόμων. Εξάλλου, στην ευρύτερη περιοχή της Σεούλ τα μαθήματα στα σχολεία γίνονται πλέον μέσω διαδικτύου.

Η χώρα είχε καταφέρει να ελέγξει το πρώτο κύμα της επιδημίας Covid-19 με μια πολύ προωθημένη στρατηγική διαγνωστικών τεστ και ιχνηλάτησης των επαφών των ανθρώπων που μολύνονταν. Όμως στα μέσα Αυγούστου εμφανίστηκαν στη Νότια Κορέα νέες επιδημικές εστίες, με τις περισσότερες να συνδέονται με προτεσταντικές εκκλησίες.

Σήμερα οι Αρχές ανακοίνωσαν 371 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Πρόκειται για τη 15η συνεχή ημέρα κατά την οποία οι ημερήσιες νέες μολύνσεις ξεπερνούν τις 100, έπειτα από πολλές εβδομάδες που κυμαίνονταν από γύρω στα 30 μέχρι γύρω στα 40.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης