Στη Νότια Κορέα επιβεβαιώθηκαν 671 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει τις 108.629. Τα κρούσματα ήταν ελαφρά μειωμένα από τα 700 της προηγούμενης μέρας, αλλά έμειναν πάνω από το επίπεδο των 600 για τρίτο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν άλλοι έξι ασθενείς, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ανεβαίνει στους 1.764 νεκρούς. Το ποσοστό θνητότητας βρίσκεται στο 1,63%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως προς την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού, έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου τους περίπου 1,1 εκατομμύριο πολίτες, ενώ 52.136 έχουν λάβει και τη δεύτερη. Παρουσιάζονται καθυστερήσεις, αφού ο μηχανισμός COVAX, του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δυσκολεύεται να παραδώσει δόσεις εμβολίων στην ώρα τους.

Καθώς εντείνεται η ανησυχία πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με τέταρτο κύμα της πανδημίας, ο πρωθυπουργός της χώρας Τσονγκ Σιέ-γκιούν ανακοίνωσε πως κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ για τρεις εβδομάδες, ενώ διατηρούνται σε ισχύ μέτρα όπως ο περιορισμός του ωραρίου των εστιατορίων μέχρι τις 22:00 και η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων προσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης