Σταμάτησε την Παρασκευή το έργο των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό του πενταμελούς πληρώματος που επέβαινε εντός μεταγωγικού αεροσκάφους C-130J-Hercules της Πολεμικής Αεροπορίας της Νορβηγίας, το οποίο είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ την Πέμπτη, όταν βρέθηκαν ανθρώπινα υπολείμματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Σουηδίας.

Η επιχείρηση τερματίστηκε μετά από διαβουλεύσεις με τις νορβηγικές Αρχές και τις οικογένειες των μελών του πληρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι προσπάθειες των Αρχών θα επικεντρωθούν πλέον στο να βρεθούν τα εναπομείναντα κομμάτια των σορών τους και να διακριβωθεί η αιτία του δυστυχήματος», ανέφερε εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

«Η άποψή μας είναι ότι δεν υπήρξαν επιζώντες και η επιχείρηση εισήλθε πλέον σε μια νέα φάση», εξήγησε στο σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο SVT.

Το αεροσκάφος είχε 5μελές πλήρωμα αποτελούμενο από τέσσερις άνδρες και μια γυναίκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με μεγάλη λύπη πλέον συμπεραίνουμε ότι χάσαμε πέντε καλούς συναδέλφους», δήλωσε ο στρατηγός Χάραλντ Σούντε, αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Νορβηγίας, στο νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK.

«Το αεροσκάφος, που εξαφανίστηκε την Πέμπτη, έπεσε στο δυτικό τμήμα της κορυφής Κεμπνεκάισε, μέρος της υψηλότερης οροσειράς της Σουηδίας, στον Αρκτικό Κύκλο», δήλωσε ο υπουργός ‘Αμυνας της Νορβηγίας, Έσπεν Μπαρτ ‘Αιντε από το Όσλο.

«Γνωρίζουμε ότι υπήρξε συντριβή του αεροσκάφους. Τα συντρίμμια διασκορπίστηκαν ε μια μεγάλη έκταση», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:
Εντοπίστηκε νορβηγικό στρατιωτικό αεροσκάφος, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Μαρτίου 2012, 08:45

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης