Πολλοί νομπελίστες θα επωφεληθούν από την εβδομάδα της ανακοίνωσης των υποψηφίων για τα διάσημα βραβεία, προκειμένου να κρούσουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της Γης, απευθύνοντας έκκληση να υπάρξει μια επανάσταση στην ανθρώπινη συμπεριφορά.

Μόνο μια πιο ευφυής και λογική χρήση των φυσικών πόρων θα επιτρέψει να σωθούν τα οικοσυστήματα, από τα οποία εξαρτάται η ανθρωπότητα, θέλουν να υπενθυμίσουν αυτές οι 11 προσωπικότητες, κυρίως επιστήμονες, που θα συνεδριάζουν στο Χονγκ Κονγκ από την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση είναι «καταστροφική», υπογραμμίζει ο Πίτερ Ντόχερτι, ένας από τους τιμηθέντες το 1996 με το Νόμπελ Ιατρικής, ο οποίος θα συμμετάσχει σ’ αυτή την τετραήμερη διάσκεψη, την 4η μιας σειράς που άρχισαν οι νομπελίστες και η οποία είναι αφιερωμένη στην κατάσταση του πλανήτη.

Άνοδος της θερμοκρασίας του κλίματος, καταστροφή των δασών, υποβάθμιση των εδαφών και των υδάτινων φυσικών πόρων, οξίνιση των ωκεανών, χημικές μολύνσεις, ασθένειες που συνδέονται με το περιβάλλον, ο κατάλογος των πληγών του πλανήτη είναι μακρύς και δεν σταματά να μεγαλώνει, όπως προσθέτει ο ίδιος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης