Μπορεί πριν από τρεις ημέρες όλα τα φώτα στις Η.Π.Α. να είχαν επικεντρωθεί στη μάχη ανάμεσα στον Mitt Romney και τον Barack Obama για το προεδρικό χρίσμα, ωστόσο υπήρξαν μια σειρά από ζητήματα τα οποία τέθηκαν επί τάπητος σε αρκετές αμερικανικές πολιτείες, με τους πολίτες να καλούνται να πάρουν θέση.

Ένα από αυτά ήταν η νομιμοποίηση ή μη της κάνναβης. Οι κάτοικοι στο Κολοράντο και την απομακρυσμένη Ουάσινγκτον είπαν «ναι» στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τις εκλογές και αφορούσε στο συγκεκριμένο ζήτημα. Όπως μετέδωσε το ιαπωνικό κρατικό κανάλι NHK πρόκειται για μια απόφαση η οποία παραβιάζει τον ομοσπονδιακό νόμο και αυτό που απομένει τώρα είναι η έγκριση του κυβερνήτη της κάθε πολιτείας πριν τεθεί σε εφαρμογή. Ωστόσο, όλα παραμένουν ρευστά καθώς ακόμα δεν υπάρχει η επίσημη αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου κάθε ενήλικος από 21 ετών και άνω μπορεί να έχει στην κατοχή του μέχρι 28 γρ. κάνναβης, τα οποία προορίζονται αποκλειστικά για προσωπική χρήση. Ήδη στην Καλιφόρνια και σε ορισμένες άλλες αμερικανικές πολιτείες επιτρέπεται η περιορισμένη χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς. Θιασώτες της αποποινικοποίησης της εν λόγω ουσίας πρεσβεύουν ότι τέτοιες ενέργειες θα οδηγήσουν στον περιορισμό του εμπορίου ναρκωτικών, προτείνοντας μάλιστα και την επιβολή… φόρου για την τόνωση των εσόδων της κάθε πολιτείας.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης