Η εισαγγελία της Νικαράγουας ζήτησε χθες Τρίτη να στερηθεί η αντιπολιτευόμενη Κριστιάνα Τσαμόρο, η κόρη της πρώην προέδρου Βιολέτας Μπάριος δε Τσαμόρο, το δικαίωμα να αναλαμβάνει δημόσια αξιώματα, εξέλιξη η οποία ενδέχεται να σημάνει τον αποκλεισμό της από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας η κα. Τσαμόρο, 67 ετών, κατηγορείται μεταξύ άλλων για «καταχρηστική διαχείριση», για «ξέπλυμα χρήματος, αγαθών και πόρων». Η Κριστιάνα Τσαμόρο είναι η κόρη της πολιτικού που είχε κερδίσει τον Ντανιέλ Ορτέγα στις προεδρικές εκλογές του 1990, όταν διεκδικούσε την επανεκλογή του μετά την πρώτη θητεία του στην εξουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την 20ή Μαΐου, η εισαγγελία άρχισε να διενεργεί έρευνα σε βάρος του ιδρύματος που φέρει το όνομα της πρώην προέδρου, το οποίο διευθύνει η Κριστιάνα Τσαμόρο, στη βάση «στοιχείων που τεκμηριώνουν ξέπλυμα χρήματος» την περίοδο 2015-2019. Η κα. Τσαμόρο, που δεν είναι μέλος κανενός πολιτικού κόμματος, θεωρείται πως είναι η υποψήφια που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τον απερχόμενο πρόεδρο Ντανιέλ Ορτέγα στην αναμέτρηση του Νοεμβρίου.

Η ίδια δηλώνει αθώα και χαρακτηρίζει τις κατηγορίες σε βάρος της «μακάβρια φάρσα» με σκοπό να αποκλειστεί από την προεκλογική κούρσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης