Τουλάχιστον δέκα Νιγηριανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, εννέα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλοι 12 αγνοούνται μετά την επίθεση που δέχτηκε μια αυτοκινητοπομπή του στρατού στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική (ISWAP).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χάσαμε 10 άνδρες στις σφοδρές μάχες εναντίον των τρομοκρατών που τους είχαν στήσει ενέδρα» την Τετάρτη, ανέφερε σήμερα ένας αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του. «Άλλοι εννέα τραυματίστηκαν και 12 αγνοούνται», πρόσθεσε.

Η αυτοκινητοπομπή δέχτηκε την επίθεση τα ξημερώματα, ενώ επέστρεφε στη βάση της στην Νταμπόα της Πολιτείας Μπόρνο, που απέχει 88 χιλιόμετρα από το Μαϊντουγκούρι, σύμφωνα με άλλη πηγή του στρατού. Η ανταλλαγή πυρών με τους δράστες κράτησε μία ώρα και εννέα εξτρεμιστές σκοτώθηκαν.

Η πόλη Νταμπόα, που βρίσκεται στα όρια του δάσους Σαμπίσα, είναι η περιοχή όπου συνήθως υποχωρεί και ανασυντάσσεται το παρακλάδι της Μπόκο Χαράμ που διοικείται από τον ιστορικό ηγέτη της οργάνωσης, τον Αμπουμπακάρ Σεκάου. Το ISWAP, το άλλο παρακλάδι –και πλέον αντίπαλος της Μπόκο Χαράμ– ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Τετάρτης, υποστηρίζοντας ότι σκότωσε 22 στρατιώτες στο χωριό Μάσμα, κοντά στην Νταμπόα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις τελευταίες εβδομάδες οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας και του Τσαντ διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή της λίμνης Τσαντ εναντίον των τζιχαντιστών. Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, οι αντάρτες υποχρεώθηκαν να υποχωρήσουν προς το Καμερούν –κυρίως στην περιοχή Κουσέρι– ή στα νησάκια της λίμνης. Την Τρίτη, ο κυβερνήτης της Πολιτείας Γιόμπε, στη βορειοανατολική Νιγηρία, ζήτησε να γίνει διάλογος με τους τζιχαντιστές, υποστηρίζοντας ότι μόνο με τη χρήση στρατιωτικής βίας δεν θα μπει τέλος στο πρόβλημα.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης