Οι New York Times δημοσίευσαν άρθρο που υποστηρίζει ότι η Ρωσία πληρώνει χρηματικά ποσά στους Ταλιμπάν για να επιτίθενται σε αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν.

Υπάρχει μόνον ένα πρόβλημα – τίποτα από αυτά που ανέφεραν επιβεβαιώνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο διαβάζεις το άρθρο των New York Times που ισχυρίζεται ότι μυστική μονάδα της ρωσικής στρατιωτικής αντικατασκοπίας-GRU είχε προσφέρει γενναιόδωρη αμοιβή στους Ταλιμπάν για κάθε Αμερικανό στρατιώτη που σκοτώθηκε στο Αφγανιστάν, τόσο αυτό αμφισβητείται.

Η ιστορία «επιβεβαιώθηκε» από τη Washington Post, τη Wall Street Journal και άλλες εφημερίδες και συνέχισε να προκαλεί καταιγίδα στα κοινωνικά μέσα. Το Twitter πυροδοτήθηκε με θυμωμένους ειδικούς, πρώην αξιωματούχους και πολιτικούς κατά του Τραμπ (και στρατούς οπαδών τους), καταγγέλλοντας τον πρόεδρο Τραμπ ως «προδότη» και απαιτώντας άμεση δράση εναντίον της Ρωσίας.

Όπως υποστηρίζει το RT.com, «υπήρχε μόνον ένα πρόβλημα: Τίποτα στους New York Times δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πράγματι, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της αρχικής αναφοράς που διενήργησαν οι New York Times και των άρθρων «επιβεβαίωσης» που δημοσιεύτηκαν από τη Washington Post και τη Wall Street Journal.

Όλες οι αναφορές περιέχουν προειδοποιήσεις όπως «εάν επιβεβαιωθούν» και «εάν είναι αληθινές», ενώ δεν παρέχουν ανάλυση σχετικά με την πιθανή αλήθεια των πληροφοριών που χρησιμοποιήθηκαν για τη διατήρηση της έκθεσης – ή τη λογική που υποστηρίζει, λόγω έλλειψης των πληροφοριών.

Πηγή: RT.com – Σύνταξη Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης