Δικαστήριο της Άγκυρας απήγγειλε και σήμερα κατηγορίες, σε βάρος 22 νέων υπόπτων, διατάσσοντας την προφυλάκισή τους για συμμετοχή στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλόνισαν επί τρεις εβδομάδες τη χώρα, ανακοίνωσε ο δικηγορικός σύλλογος, διευκρινίζοντας ότι τρία άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα τελούν υπό δικαστικό έλεγχο.

Η απαγγελία κατηγοριών αφορά τον ρόλο τους στη διοργάνωση διαδηλώσεων και τη φερόμενη συμμετοχή τους σε βίαιες ενέργειες για λογαριασμό παράνομης οργάνωσης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Turk στην ιστοσελίδα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι προληπτικές αυτές κρατήσεις σημειώνονται μετά τη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας που είχε στόχο κύκλους της άκρας Αριστεράς στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ είχε υπογραμμίσει την Τρίτη ότι η επιχείρηση είχε προετοιμαστεί πολύ καιρό πριν και ότι ύποπτοι είχαν επίσης εμπλακεί στις διαδηλώσεις.

Με τις νέες κρατήσεις, τουλάχιστον 46 άνθρωποι έχουν προφυλακιστεί μετά την αστυνομική επιχείρηση -μία εβδομάδα νωρίτερα- για την εκκένωση του πάρκου Γκεζί, του τελευταίου προπυργίου των διαδηλωτών που ζητούσαν από τις 31 Μαΐου την παραίτηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 7.800 τραυματίστηκαν στις πρωτοφανείς αυτές διαδηλώσεις, τις πιο βίαιες κατά της τουρκικής ισλαμικής κυβέρνησης μετά την άνοδό της στην εξουσία το 2002.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης