Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις εις βάρος της χώρας μας προέβη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την Κωνσταντινούπολη, μετά την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος, ερωτώμενος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το ενδεχόμενο άμβλυνσης της έντασης, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί με Έλληνα πρωθυπουργό «μέχρι να συμμαζευτεί», όπως χαρακτηριστικά είπε. Επίσης, επισήμανε ότι πολλοί ξένοι ηγέτες έκαναν προσπάθεια να τους συμφιλιώσουν στη Μαδρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας απάντησε με τα παρακάτω λόγια στις ερωτήσεις που δέχθηκε: «Δεν έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα είναι αυτή που δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. Αυτό είναι το πρόβλημα. Έκαναν 147 παραβιάσεις στον εναέριο χώρο μας. Αν είμαστε γείτονες, φίλοι, αν θέλετε να ζήσουμε ειρηνικά, γιατί παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές; Αν κάνετε τέτοιες παραβιάσεις, η Πολεμική μου Αεροπορία θα σας απαντήσει».

Σε ό,τι αφορά την άρνησή του να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είπαμε συγγνώμη, αλλά δεν έχουμε χρόνο για τέτοια συνάντηση τώρα. Είναι προφανές ότι οι Έλληνες στρατιωτικοποιούν τα νησιά. Ας συμμαζευτεί πρώτα. Όσο δεν συμμαζεύεται, δεν είναι εφικτή μια συνάντησή μας», δήλωσε ο Ερντογάν, για να προσθέσει αμέσως μετά: «Έχει ήδη φανερωθεί η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης