Η μητέρα του Τζέιμς Φόλεϊ, του Αμερικανού ομήρου που αποκεφαλίστηκε πρόσφατα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου, δήλωσε ότι αισθάνθηκε πως η περίπτωση του γιου της ήταν μια «ενόχληση» για την αμερικανική κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε από το αμερικανικό δίκτυο CNN αργά το βράδυ της Πέμπτης, η Νταϊάν Φόλεϊ εξήγησε ότι η οικογένειά της είχε απειληθεί με ποινικές διώξεις, αν προσπαθούσε να συγκεντρώσει χρήματα για τα λύτρα που ζητούσαν οι απαγωγείς του γιου της, καθώς μια τέτοια ενέργεια ήταν παράνομη. Η οικογένεια είχε επίσης ενημερωθεί ότι κανένας κρατούμενος δεν θα ανταλλασσόταν προκειμένου να απελευθερωθεί ο Φόλεϊ και ότι η κυβέρνηση δεν θα πραγματοποιούσε στρατιωτική επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικογένεια είχε δεχθεί προειδοποιήσεις να μην «πάει να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης» και «έλαβε διαβεβαιώσεις ότι υπήρχε μέριμνα για την υπόθεση του δημοσιογράφου».

«Ως Αμερικανίδα, ένιωθα ντροπή και είχα συγκλονιστεί από τον τρόπο χειρισμού της υπόθεσης από την κυβέρνηση» τόνισε.

Το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος είχαν ανακοινώσει λίγο μετά την εκτέλεση με συνοπτικές διαδικασίες του Φόλεϊ την αποτυχία μιας επιχείρησης φέτος το καλοκαίρι για τη διάσωση Αμερικανών ομήρων που κρατούνται από το Ισλαμικό Χαλιφάτο στη Συρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι προσπάθειές μας για να απελευθερωθεί ο Τζιμ είχαν ενοχλήσει την κυβέρνηση, καθώς αυτό δεν αποτελούσε μέρος των στρατηγικών μας συμφερόντων, αν θέλετε» είπε χαρακτηριστικά.

Η εκτέλεση του 40χρονου δημοσιογράφου έγινε γνωστή στις 19 Αυγούστου μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο του Ισλαμικού Χαλιφάτου, που δείχνει τον αποκεφαλισμό του ομήρου. Ο Φόλεϊ είχε καλύψει τις συγκρούσεις στο Αφγανιστάν, τη Λιβύη και τη Συρία και εργαζόταν κυρίως για την ειδησεογραφική ιστοσελίδα GlobalPost, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και άλλους δημοσιογραφικούς οργανισμούς. Είχε απαχθεί από ενόπλους στη βόρεια Συρία το 2012.

«Ο Τζιμ θα είχε λυπηθεί. Ο Τζιμ πίστεψε μέχρι το τέλος ότι η χώρα του θα πήγαινε να τους σώσει» δήλωσε η μητέρα του.

«Μας είπαν να έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα αφεθεί ελεύθερος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σαν από θαύμα. Δεν απελευθερώθηκε όμως, έτσι δεν είναι;» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης