Ανώτερος αξιωματούχος του τομέα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε σήμερα πως είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν κρούσματα του νέου κοροναϊού στη χώρα.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ πιθανόν να έχουμε κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο» είπε ο καθηγητής Πολ Κόσφορντ, επίτιμος ιατρικός διευθυντής του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Αγγλίας. «Έχουμε ένα ευρύ φάσμα σχεδίων έτοιμων να εφαρμοστούν όταν χρειαστεί και αυτά εφαρμόζονται τώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) ανακοίνωσε χθες ότι είναι «πάρα πολύ νωρίς» να αποφανθεί ότι ο ιός που εμφανίστηκε στην Κίνα και άρχισε να μεταδίδεται ανά τον κόσμο συνιστά «κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος».

«Είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Κίνα, αλλά δεν είναι ακόμη μια κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμια κλίμακα. Ίσως και να εξελιχθεί έτσι» ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Η Κίνα ενίσχυσε τα μέτρα για τον περιορισμό του ιού από τον οποίον έχουν ήδη πεθάνει 25 άνθρωποι και έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 800, ενώ ανεστάλη η λειτουργία των δημόσιων συγκοινωνιών σε δέκα κινεζικές πόλεις, έκλεισαν οι ναοί και ξεκίνησε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η ανέγερση νοσοκομείου για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχουν κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο ακόμα, αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε εξετάσεις και αυτοί οι αριθμοί προφανώς θα αλλάξουν» δήλωσε ο Κόσφορντ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πέντε άνθρωποι έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Άλλοι εννέα υποβάλλονται τώρα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται σε περίπου ένα 24ωρο. «Παρακολουθούμε διαρκώς τις εξελίξεις» κατέληξε ο καθηγητής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης