Η εταιρεία McDonald’s ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε «εκατοντάδες» εστιατόριά της στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού. Διευκρίνισε όμως ότι περίπου 3.000 φαστ-φουντ παραμένουν ανοιχτά σε όλη τη χώρα.

Η κατάσταση παραμένει «ρευστή και ανησυχητική», ανέφερε εκπρόσωπος του ομίλου σε τηλεφωνική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με την ευκαιρία της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να προληφθεί και να ελεγχθεί η επιδημία, η McDonald’s έχει συγκροτήσει μια ομάδα εργασίας. Βασικός στόχος της είναι να εξετάσει τον τρόπο λειτουργίας στις κουζίνες των φαστ-φουντ αλλά και τη διανομή γευμάτων στο ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Ο όμιλος θεωρεί ότι οι οικονομικές επιπτώσεις θα παραμείνουν «αρκετά περιορισμένες», εφόσον η επιδημία δεν επεκταθεί εκτός της Κίνας. Η Κίνα φιλοξενεί το 9% των φαστ-φουντ της εταιρείας, αλλά η αγορά της αντιπροσωπεύει μόνο το 4-5% των παγκόσμιων πωλήσεων.

Την Τρίτη η αμερικανική αλυσίδα Starbucks είχε επίσης ανακοινώσει ότι έκλεισε περισσότερα από τα μισά καταστήματά της στην Κίνα. Η αγορά της Κίνας αντιπροσωπεύει το 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών του ομίλου και οι επιπτώσεις «θα εξαρτηθούν από το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα», εξήγησε ο γενικός διευθυντής της, Κέβιν Τζόνσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης